Fred Van Leer Insta

Nieuwe gastartiest van Fred van Leer is bekend

Ook Jamai bij Fred & Friends

Met trots kondigt Fred van Leer zijn nieuwste ‘Friend’ aan voor Fred & Friends in Rotterdam Ahoy op 22 & 23 september. Het is niemand minder dan Jamai!

Fred: “Ik ben ongelooflijk trots en heel blij dat Jamai erbij is. Niet alleen is Jamai natuurlijk een fantastische vocalist maar ook al zo lang een hele goede vriend. We gaan heel veel plezier beleven op het podium. Nu al zin in.”

Fred & Friends wordt net als afgelopen editie een heerlijke, hysterische avond vol met te gekke liveoptredens, dans, spektakel, toeters en bellen. Eerder werd al bekend dat ook Diggy Dex, Nyassa Alberta, Jopie Parlevliet, Envy Peru en Mart Hoogkamer hun opwachting zullen maken. Meer artiesten worden de komende tijd aangekondigd.

Jamai geboren op 30 Juni 1986 te Gouda groeide met zijn ouders en 2 oudere zussen op in de stad Schoonhoven. Op de basisschool deed hij voor het eerst mee met een schoolmusical. Jamai speelde hierin de rol van Harm, de hoofdpersoon in de musical Ja Zuster, Nee Zuster. Ook was hij toetsenist bij een schoolband genaamd 8CC. In 2002 heeft zijn moeder hem opgegeven voor de grootste talentenjacht in Nederland genaamd Idols. Hij deed auditie in Rotterdam met het lied Have I told you lately en kwam door de auditierondes heen. Hij behaalde zelfs een plek in de liveshows. Samen met Jim Bakkum stond Jamai op 8 Maart 2003 in de finale die hij won met 75% van de stemmen. Met zijn viervoudig platina debuutsingle Step right up stond Jamai wekenlang op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten en stond hij 4x in een uitverkocht Ahoy met Idols in Concert. Na Step right up volgde er nog twee single’s: een duet met mede Idols kandidate Dewi Walk in the room en Wango Tango. Zijn album Jamai bereikte al voor de release de gouden status. Na vele solo-optredens, interviews en tv-verschijningen, besloot Jamai zijn muzikale carrière uit te breiden door zich ook te richten op musicals en is hij te zien in verschillende programma’s zoals Dancing with the Stars en de Grote Improvisatieshow van Ruben van der Meer en Tijl Beckhand.

Tickets voor Fred & Friends op 22 & 23 september zijn verkrijgbaar via www.fredandfriends.nl en www.eventim.nl

Foto: Instagram