Henkjan Smits

Nieuwe look van Henkjan Smits: ‘Sommigen verafschuwen mijn baard!’

Kijk eens wat een verrassende uitstraling Henkjan Smits (58) heeft gekregen door zijn nieuwe look! Als we hem tegenkomen, vragen we natuurlijk even of de radiopresentator misschien een weddenschap heeft verloren, of dat hij bewust kiest voor een grote baard.

Wat een wijze baard heb je, Henkjan. Werd een tijd voor een nieuw uiterlijk?

“Nee hoor, en ik heb ook geen weddenschap verloren. Het is geen statement, er zit verder niks achter. Sinds elf jaar heb ik al bijna geen privéfoto’s meer zonder baard! Elke vakantie laat ik mijn baard groeien. Als we ergens naar toe gaan, scheelt dat bovendien de helft in het herkend worden. Mijn jongste dochter merkte in 2007 op dat ik vanaf de tweede week van de vakantie veel minder werd aangesproken door mensen. Ik vond dat wel relaxed als we op reis waren, zo werd het traditie. In september, als de scholen voor de kinderen weer begonnen en voor mij de periodes van opnames weer los gingen, dan ging de baard er weer af. Dat vonden mijn vrouw en dochters dan altijd wel jammer, want ze vonden me leuker mét baard.”

En nu hebben ze hun zin gekregen?

“Nou, nu ik ben gestopt met tv-werk, kom ik niet meer in beeld. Op de radio presenteer ik elke werkdag van 18.00-20.00 uur het muziekprogramma ‘De MAX!’ op NPO Radio 5 met Manuele Kemp. Het is nu minder belangrijk hoe ik eruit zie en dus heb ik de wens van mijn vrouw en dochters ingewilligd: ik heb de baard laten staan. Maar soms ben ik er weer even klaar mee en scheer ik hem er hupsakee zo weer vanaf.”