Bracha Van Doesburgh Insta

Nieuwe Nederlandse bioscoopthriller met Bracha van Doesburgh en Elise Schaap in de maak

Bracha van Doesburgh en Elise Schaap spelen de hoofdrol in een nieuwe Nederlandse thriller van regisseur Andre van Duren (Nieuwe Buren en De Bende van Oss). De opnames van Faithfully Yours, zoals de film gaat heten, gaan volgende week van start en distributeur Dutch FilmWorks wil hem eind dit jaar uitbrengen in de bioscoop.

Van Doesburgh en Schaap spelen twee vriendinnen die af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijkse leven nemen door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze uitjes zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan. Ze werken daarbij alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter kunnen komen. Dan verdwijnt een van de twee, komen hun mannen om de hoek kijken en raakt iedereen verstrikt in een web van leugens.

Faithfully Yours is niet gebaseerd op een boek, maar heeft een origineel scenario van Paul Jan Nelissen (De Bende van Oss, Van God Los) en Elisabeth Lodeizen (Hunter Street, Thuisfront). Eindelijk weer een Nederlandse thriller, beslist een van de redenen om het project te omarmen, vertelt regisseur Van Duren aan deze site. ,,Het is lastig te verwijzen naar andere Nederlandse films, maar wat een beetje in de buurt komt is Instinct uit 2019 van Halina Reijn. Al schuurde die meer tegen de artfilm aan. Faithfully Yours is voor een grotere publieksgroep. Misschien komt het dichter in de buurt van Loft (2010).”

Misvatting

Waarom in Nederland zo weinig thrillers worden gemaakt? Van Duren: ,,Er bestond heel lang de misvatting dat het Nederlandse publiek alleen in romantische komedies is geïnteresseerd. Niks mis met dat genre, maar die zijn veel te veel gemaakt. Ik denk dat thrillers goed kunnen werken in de bioscoop, omdat het genre ook op televisie populair is.” Andere acteurs die de revue passeren zijn Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Hannah Hoekstra en Matteo Simoni.

Elise Schaap

Bron: ad.nl / foto Bracha: Instagram