Bastiaan Ragas Adj (8)

Nieuwe opname ‘Verwarrend Bestaan’ voor solovoorstelling Bastiaan Ragas

Twintig jaar na auditie nieuwe versie van musicalnummer Aida

Twintig jaar geleden deed Bastiaan Ragas auditie voor de rol van Radames in de Nederlandse versie van de hitmusical Aida (2001 – 2003). Het werd zijn doorbraak in Nederland. Samen met onder anderen Carolina Dijkhuizen en Antje Monteiro zong hij avond aan avond over het verhaal over de onwaarschijnlijke liefde tussen twee mensen die elkaar ondanks alle hindernissen toch vonden. Nu, twintig jaar later, is de tekst van het ijzersterke nummer op een nieuwe manier actueel. Dat deed Bastiaan ertoe besluiten het opnieuw op te nemen. Voor zijn nieuwe solovoorstelling Lang zal je leven; een cabarettheatervoorstelling naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag, maar vanaf vandaag ook al te horen op spotify en te zien op youtube.


Bastiaan Ragas: “Verwarrend bestaan. Dat gaat over nu. Geliefden die elkaar niet kunnen of mogen zien, quarantaines, afstand houden. Het lied was al bijzonder krachtig, maar krijgt door de actualiteit een andere invulling, waardoor het voor mij van nog grotere betekenis is.”


Lang Zal Je Leven

Komend theaterseizoen viert de perfomer zijn vijftigste verjaardag met de theatervoorstelling Lang zal je leven. Hij trekt – coronaproof – door het land met de cabarettheatershow doorspekt met mooie verhalen, aangrijpende anekdotes, slechte grappen en betere liedjes. Hij zingt nieuwe songs, door hemzelf geschreven, maar laat ook enkele nummers uit zijn musicalverleden horen. Waaronder ‘Verwarrend Bestaan’.