Cilly Dartell, David, Nathalie En Oscar 20062023 Ajdj (61)

Nieuwe uitzaaiingen Cilly Dartell: ‘Ik ga dood’

Zeer slecht nieuws van een enorm lieve vrouw. De longkanker bij Cilly Dartell is uitgezaaid naar haar buikvlies en haar rechternier. De artsen hebben haar verteld dat ze niets meer voor haar kunnen betekenen.

De 66-jarige oud-presentatrice heeft een verhaal daarover in Story woensdag bevestigd aan het ANP. Dartell weet al sinds 2019 dat ze longkanker heeft. Ze volgde een traject van chemokuren en immuuntherapieën.

Die leken aan te slaan, vertelt Dartell in Story. “Ik was letterlijk doodziek, maar uitzaaiingen krompen of waren stabiel. Daardoor krijg je toch hoop. Hoop dat ik nét een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt.”

Maar de kuren slaan nu niet meer aan. “Ik weet dat ik doodga. Alleen kunnen ze niet zeggen hoelang ik nog heb. Dat kan een maand zijn, of misschien wel twee maanden”, zegt Dartell.

De oud-presentatrice van Hart van Nederland en Shownieuws zegt dat ze voor één keer haar verhaal heeft gedaan, in het interview in Story. Verder doet ze voorlopig geen mededelingen meer over haar gezondheid.

Foto: AJDJ