Rossana Kluivert Nino Wilkes 270521 Ajdj (2)

Nino Wilkes aangevallen op straat vanwege geaardheid

In Party 35, die nog tot en met dinsdagavond verkrijgbaar is, vertelt Nino Wilkes uitgebreid over zijn coming-out via social media. Hij vertelt ons onder meer: “Mijn omgeving weet het al jaren, dat ik op mannen val. Maar het was voor het eerst dat ik er online over sprak, dat ik ermee naar buiten kwam voor iedereen. Dat er zoveel reactie op is gekomen, heeft denk ik te maken met de link die ik maakte met het betaald voetbal. Ik kom uit een wereld waarin voetbal centraal staat.”

Nino’s openheid over het feit dat hij op mannen valt, heeft bij hemzelf voor grote opluchting gezorgd. Dat er ook nadelen aan zouden kleven, had hij wel verwacht. Maar dat Nino fysiek zou worden lastiggevallen op straat, dat zag hij niet aankomen. Op zijn Instagram vertelt de zoon van Rossana Kluivert: “Toen ik besloot om online open en eerlijk te zijn over wie ik ben, wist ik dat ik commentaar en haat zou krijgen van mensen die anders denken dan ik en vele anderen. Gisterenavond, na een drukke werkdag, besloot ik af te spreken met mijn vrienden in de stad. Ik hoopte op een leuke avond, maar ik had nooit verwacht dat ik fysiek zou worden lastiggevallen door een jongen en zijn vriendengroep. Ze pakten me vast op plekken waar ze niet hoorden te zijn en maakten seksuele opmerkingen zoals: Je houdt toch van ballen? Dit vind je toch lekker en dit wilde je toch?”

Nino vervolgt: “Ik heb ervoor gekozen om de specifieke locatie waar dit gebeurde niet te noemen, en ik deel ook geen foto’s van de jongens, want mijn intentie is niet om wraak te nemen. Ik deel dit om bewustwording te creëren over het belang van respect en acceptatie van individuele keuzes en identiteiten, zowel online als in de echte wereld. Laten we samen werken aan een wereld waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt, ongeacht wie ze zijn.”

Foto: AJDJ