Rossana Kluivert Nino Wilkes 270521 Ajdj (2)

Nino Wilkes wil taboe op homoseksualiteit in voetbal doorbreken

Rossana Kluivert trots op openhartige zoon

Via Instagram maakte Nino Wilkes (27) onlangs bekend dat hij op mannen valt. Op zich natuurlijk totaal geen schokkende mededeling, ware het niet dat de zoon van Rossana Kluivert is opgegroeid in een nogal macho voetbalwereld waarin homoseksualiteit helaas nog steeds een taboe is.

In de nieuwe Party van deze week, vertelt Nino wat meer over het feit dat hij nogal wat heeft losgemaakt met zijn relaas op social media. “Dat klopt. En het is best grappig dat er zoveel loskomt, omdat ik niet nu net uit de kast ben gekomen ofzo. Mijn omgeving weet het al jaren, dat ik op mannen val. Maar het was voor het eerst dat ik er online over sprak, dat ik ermee naar buiten kwam voor iedereen. Dat er zoveel reactie op is gekomen, heeft denk ik te maken met de link die ik maakte met het betaald voetbal.”

“Ik kom uit een wereld waarin voetbal centraal staat. Voetbal in mijn familie begon bij mijn opa Faas Wilkes. Maar sinds mijn moeder met Patrick Kluivert samen is, is de voetbalfamilie alleen maar groter geworden. Kijk maar naar mijn voetballende stiefbroers Quincy Kluivert, Justin Kluivert en Ruben Kluivert en natuurlijk mijn broertje Shane bij FC Barcelona. Helaas heerst er nog steeds een groot taboe op homoseksualiteit in het voetbal en dat vind ik lastig. Er zijn naar aanleiding van mijn post al twee profvoetballers geweest die contact met me hebben opgenomen omdat ze met dit probleem zitten. Ze vroegen er advies over. Ik wil er graag meer mee gaan doen. Helemaal omdat ik uit die voetbalfamilie kom, kan ik misschien bijdragen aan het verschil.”

Tekst & foto: Party