Gerard Cox 17022023 Ajdj (8)

Ondanks gevaar: nog geen wandelstok voor Gerard Cox

Om zich heen zag Gerard Cox (83) al beroemde mensen vallen en sterven, maar voor een wandelstok vindt hij het desondanks nog te vroeg: “Dat is een psychologische grens die ik nog niet over wil gaan.” Party ging in gesprek met Gerad over het risico van vallen op zijn leeftijd. Op Bonaire maakte Gerard Cox nog een smak omdat hij een opstapje niet goed zag.

Val van Lee Towers

”Dat vallen, dat is natuurlijk iets waarvoor je op mijn leeftijdextra moet waken. Neem nou die oude Frits Philips, die tijdens een wandeling op zijn landgoed in 2005 struikelde en uitgleed, waarbij hij ten val kwam en een rugwervel brak. Als gevolg daarvan, en van een bijkomende longontsteking, overleed hij een paar weken later op 100-jarige leeftijd. Eric Schneider, een groot acteur, overleed vorig jaar op 87-jarige leeftijd, ook na een val. Onlangs viel ook onze eigen Rotterdamse Lee Towers zelfs in zijn eigen huis over het tapijt dat ze net aan het leggen waren, waarbij hij zijn heup brak. Kortom: op mijn leeftijd moet je het geluk ook maar mee hebben, denk ik. Met mijn val op Bonaire heb ik blijkbaar geluk gehad.”