Bridget Maasland

Ongezond

Iedereen hoopt natuurlijk in goede gezondheid oud te worden… Maar helaas beslist Moeder Natuur bij sommigen anders. Zo kampt pianist Tonny Eyk (82) met hartritmestoornissen. Door medicijnen te slikken, zijn de klachten gelukkig minimaal. Lang leve de plaspillen! Want door zijn vele toiletbezoekjes, wordt Tonny’s hart ontlast. Over de problemen met zijn rikketik zegt de muzikant: ”Met deze medicatie kan ik er wel honderd mee worden.”

Ook bij zanger Henk Wijngaard komt de ouderdom met gebreken. Een knieoperatie liep uit op een drama. Henk was twee nieuwe knieën rijker, maar kreeg er een vervelende nasleep bij cadeau. Na de operatie ging hij thuis door een ware hel. Zware pijnstillers kreeg hij van de dokter voorgeschreven. ”Maar na een paar weken was ik verslaafd aan die pillen.” Henk had last van paniekaanvallen en hallucinaties. ”Het is echt een rottijd geweest”, vertelt hij ons. Inmiddels gaat het weer stukken beter met Henk. Hij heeft het gewone leven weer onder de knie gekregen.

Iets waar Bridget Maasland soms nog mee worstelt. In ’De Kist’ vertelde ze geregeld last te hebben van depressies. In zo’n donkere periode is haar werk bij televisie een fijne uitlaatklep. Al kleeft er ook een schaduwkant aan de roem. Aan onze verslaggever vertelt Bridget: ”Dat iedereen een mening over je heeft en wat van je mag vinden, is een minder leuke kant.” Haar ouders staan gelukkig altijd klaar om de presentatrice op te vangen als ze het moeilijk heeft. Bridget is zó close met haar ouders dat zelfs het samen runnen van hun winkel prima gaat. Wat is het geheim van hun samenwerking? Bridget: ”Wij gooien alles eruit. Als Hagenezen zijn wij heel direct. Dat wil niet zeggen dat er geen irritaties zijn of akkefietjes. Tuurlijk zijn die er wel. Maar dat is in elke familie.” De Maaslandjes maken van hun hart dus geen moordkuil. En gelijk hebben ze, want irritaties opkroppen, dat is ongezond!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte