België Achel 25 10 2021

Oorlog Peter Gillis & Nicol Kremers gaat verder: kort geding

Vandaag diende het kort geding in de rechtbank van Utrecht over het boek dat Nicol Kremers gaat uitbrengen. Peter Gillis, de ex van Nicol tegen wie zij tien aangiftes heeft gedaan wegens mishandeling, eist inzage in het boek. Wil Nicol over de rug van haar ex Peter extra aandacht vragen voor haar autobiografie om zo extra inkomsten te generen óf was ze zo bang voor hem dat ze pas durfde te praten toen hun ‘scheiding’ een feit was? Tijdens het kort geding in de rechtbank van Utrecht beweert ze het laatste.

Waar Peter Gillis het beeld schetst dat het tekenen van een onderlinge verklaring over het zwijgen over hun relatie in harmonie is besproken, geeft Nicol een heel ander inkijkje. ,,Slachtoffers van huiselijk geweld doen altijd pas later hun mond open”, stelt ze wanneer ze zelf het woord neemt. ,,Ik was volledig afhankelijk van hem, zowel op zakelijk als emotioneel vlak. Achteraf gezien had ik bij de eerste klap al moeten vertrekken”, vervolgt ze.

Omdat ze de overeenkomst onder dwang zou hebben getekend, is deze volgens haar niet rechtsgeldig. Ook geeft ze aan dat ze op basis van vrijheid van meningsuiting alles mag schrijven. ,,Staat er dan iets in wat hem niet bevalt, dan eist hij maar een rectificatie.”

Aan de rechter de taak om een oordeel te vellen. Dit doet hij op 30 november. Geeft hij Gillis gelijk, dan krijgt hij inzage in het boek. Zo niet, dan moet hij afwachten wat er beschreven staat.

Bron: AD / Foto: Friso Keuris