Oud en stout

Als alleenstaande moeder heeft Isa Hoes (49) haar handen vol; met twee tieners in huis en een succesvolle carrière als actrice en schrijfster heeft ze een prachtig leventje. Goede vrienden genoeg om mee te knuffelen, zo vertelt Isa. Maar ze zou zo graag iets meer willen dan een knuffeltje. Isa wil een man! Liever vandaag nog dan morgen. Een levenspartner of een minnaar, dat is haar om het even. Gewoon een fijne vent om stoute dingen mee te doen, dat is waar Isa van droomt. ”Ik heb enorme behoefte aan seks”, zo verzucht zij. Je zou toch denken dat een leuke vrouw als Isa de mannen voor het uitzoeken heeft, maar dat schijnt rond je 50ste toch geen makkie te zijn.

Eén troost voor Isa, op hogere leeftijd belooft het weer een dolle boel in de slaapkamer te worden. Want onderzoek, zo kunt u lezen in onze Seks & Relatie rubriek, heeft uitgewezen dat ouderen ’het’ nog graag doen. Mensen boven de 65 jaar hebben gemiddeld vaker dan eens per week seks (60%). Neem Patricia Paay, die naar eigen zeggen ook nog altijd uiterst actief is op het gebied van een potje rollebollen. Bijna 70 jaar is de Rotterdamse, maar dat is haar niet aan te zien. Jarenlang beweerde Paay dat haar jeugdige uiterlijk een kwestie van gezond leven en goede genen was. Een arts weet ons echter te vertellen dat Patricia Moeder Natuur wel degelijk heeft geholpen. Dat is geen schande natuurlijk, alle begrip dat Paay er goed uit wil zien. Temeer daar ze een voorkeur heeft voor jonge mannen; dan moet je toch een beetje met de tijd mee.

Haar goede vriend Gerard Joling weet daar alles van. In tegenstelling tot Patricia heeft Geer er nooit een geheim van gemaakt de natuur wel eens een handje te helpen; alles voor een jeugdige look. Ook vrijgezel Joling heeft een voorkeur voor jonge mannen… Ligt het seksleven van Isa Hoes doodstil, Gerard vermaakt zich nog altijd opperbest. Zo nu en dan heeft de zanger stoute pret met een leuke vent. Of zoals Joling het zelf altijd beeldend zegt: ”Ik zit niet stil. Ik laat de pony grazen.”

Chantal Braspenning

Hoofdredactie