Oud & wijs

Willem Nijholt heeft de 88 aangetikt en kreeg de afgelopen jaren de nodige gezondheidsproblemen voor zijn kiezen. Lopen doet hij met een stok, getuige onze foto’s, maar dat mag de wandelpret niet drukken. Willem en zijn echtgenoot genieten volop van de stadse drukte en het voorjaarszonnetje. Op het plein strijken ze neer op een bankje. Even op adem komen. Want op zijn ouwe dag kan een wandeling best vermoeiend zijn. Willem heeft niet veel op met Vadertje Tijd. ”Oud worden is niet leuk”, zei hij eerder.

Iets wat Lee Towers zal beamen. Lee struikelde begin dit jaar over een stuk tapijt, brak zijn heup en werd dezelfde dag nog geopereerd. Lee vertelt: ”Dat was heftig. En de leeftijd speelt dan ook mee, want daardoor is het revalideren lastig. Maar ja, in mijn bolletje ben ik nog 21 bij wijze van spreken. Maar zo werkt het niet. Dat is ook mijn makke, ik wil te vlug en ik wil te veel, dus dan ga ik weer bij de fysio dingen doen die ik eigenlijk niet moet doen en word ik een dag later weer door mijn lichaam teruggefloten. Maar ja, dat is mijn karakter. Ik ben toch van de ’niet lullen maar poetsen’ generatie, weet je wel? Maar ik heb het nog hartstikke druk en ik treed gewoon op. Want mijn heup heeft wel een ongeluk gehad, maar mijn stem niet!”

Op de Oostappen Vakantieparken buldert ondernemer Peter Gillis geregeld ’Hatseflats’. Maar als Peter over zijn nieuwe liefde Wendy spreekt, dan klinkt hij zacht en liefdevol. De brunette heeft de multimiljonair betoverd. ”Ze heeft een hart van goud”, verzucht hij tegen Party. Peter is 61 en Wendy is 39, maar het leeftijdsverschil zit het stel niet in de weg. ”Ze is de liefde van mijn leven”, jubelt Peter met een gelukzalige glimlach. Spijt van zijn relatie met Nicol Kremers heeft hij niet. Hij kan er prima mee leven dat zijn ex-vriendin haar eigen weg gaat. ”Dat vind ik prima. Ik bemoei mij niet meer met haar leven en zij niet meer met dat van mij. Zij doet haar dingen, Nicol is oud en wijs genoeg.”

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Instagram