Patty Brard was niet meer zo ‘fris en fruitig’

Patty heeft met haar 67 jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar aan stoppen met haar tv-werk denkt ze nog lang niet. ”Ik moet zo lachen om die pensioengerechtigde leeftijd, want zo denk ik gewoon niet. Wie had dat kunnen denken, 67 en nog steeds aan de gang? De oudste vrouw in televisieland denk ik”, lacht Patty in gesprek met Robbert Rodenburg. Eigenlijk heeft ze haar lange carrière als presentatrice te danken aan de kritiek die ze een paar jaar geleden kreeg, dat ze niet meer zo ’fris en fruitig’ was. Want daarom is ze haar levensstijl destijds rigoureus om gaan gooien, stopte ze met het drinken van alcohol en viel ze 35 kilo af.

Kritiek aanvaarden

”Ik zag het zelf niet, dat ik misschien iets aan mezelf moest doen. Aan mijn gezondheid, aan mijn zijn, aan alles. Als je bij machte bent om dingen een beetje te sturen en bereid bent om de kritiek te aanvaarden, zodat je daarna weer een schone kans krijgt en je voor jezelf die kans creëert. Je moet dus altijd iets doen met de kritiek die je krijgt. In plaats van dat in frustratie om te zetten.”