Paul De Leeuw

Paul de Leeuw over exit RTL: ‘Mijn programma’s werkten niet’

Paul de Leeuw is blij dat hij de keuze heeft gemaakt om zijn contract bij RTL niet te verlengen. De presentator, die in 2018 overstapte van BNNVARA, geniet ervan dat hij nu de vrijheid heeft om na te denken over wat voor programma’s hij wil gaan maken.

Paul besloot een half jaar geleden dat hij het over een andere boeg wilde gooien. “Ik vond mijn programma’s wel leuk maar ze werkten niet, er waren toch niet voldoende kijkers”, aldus de presentator woensdagavond in Beau. “Ik kreeg veel kansen bij RTL, maar ook veel kansen niet omdat door corona andere keuzes werden gemaakt door de directie. En terecht.” De vrijheid lonkte voor Paul. “In de zomer dacht ik: ik wil meer vrijheid voelen om te zoeken naar wat de volgende stap zou kunnen zijn.”

De presentator sluit niet uit dat hij weer programma’s gaat maken bij RTL. Ook praat hij met publieke omroepen, maar om weer ergens een meerjarig contract te tekenen ziet Paul nu niet zitten. “Ik ben ook senang dat ik zelf de dingen kan kiezen.”

De presentator neemt sinds een paar weken samen met Astrid Joosten de vrijdagavond van Op1 voor zijn rekening. Dat is nog steeds “super eng.” “Maar mijn motto is, je moet je altijd laten vallen en je wordt altijd wel weer opgevangen en komt ergens terecht. Ik word enorm goed opgevangen.” Als het aan hem ligt, dan blijft hij voorlopig bij de talkshow. “Ik hoop dat we door mogen.”