Paul De Leeuw

Paul de Leeuw trekt zich terug als host van Songfestivaltalkshow

Presentator Paul de Leeuw (59) zal deze week toch niet te zien zijn als presentator van de dagelijkse talkshow ‘Open Up Daily’ vanuit het Eurovision Village. Hij wordt vervangen door Sofie van den Enk (40), zo maakte de organisatie zondagavond bekend.

“We vinden het jammer, maar hebben er uiteraard alle respect voor dat Paul deze beslissing heeft genomen”, aldus de organisatie. “Het besluit is in goed overleg tot stand gekomen. We kijken uit naar de samenwerking met Sofie van den Enk en wensen haar ongelofelijk veel plezier en succes met de Open Up Daily, waar zij naast interessante gasten, fantastische artiesten gaat ontvangen zoals Johnny Logan en OG3NE.” Waarom Paul zich heeft teruggetrokken is niet duidelijk.

Zondagmiddag werden de gasten die de komende dagen aanschuiven in Open Up Daily bekendgemaakt. Niet alleen Logan en OG3NE komen langs, maar ook Sergey Lazarev, die Rusland in 2016 en 2019 vertegenwoordigde op het Songfestival, en KEiiNO, de Noorse inzending van 2019, zullen aanschuiven. De eerste uitzending van maandag staat in het teken van inclusiviteit en sluit aan bij het thema van deze 65e editie van het Eurovisie Songfestival, Open Up.

Beeld: ANP