Schermafbeelding 2020 11 10 Om 10.27.31

Paul de Leeuw & zijn geworstel met overgewicht

Al jaren worstel Paul de Leeuw met zijn gewicht. De presentator bekent dat hij het niet kan laten om uit de koelkast te snaaien – helemaal wanneer hij alleen thuis is. Wat nu? Want Paul woog al eens 118 kilo!

Hij is waarschijnlijk de bekendste jojo-er van Nederland. De ene keer is hij heel streng voor zichzelf en gaat hij zelfs fanatiek sporten en supergezond eten, de andere keer laat Paul de teugels vieren en gooit hij van alles naar binnen. ”Ik ben gedisciplineerd in mijn leven, alleen met eten heb ik dat niet. Ik kan een pot mayonaise soms niet weerstaan. Daar ga ik dan met mijn vingers in”, aldus Paul bij ’Spraakmakers’ op Radio 1. Zijn eetgedrag is zelfs het enige waar hij zich weleens schuldig over voelt. ”Ik heb eigenlijk weinig schaamtes, geloof ik. Maar overall kun je wel zeggen dat ik een eetschaamte heb, klinkt Paul vervolgens zelfbewust in de podcast ’Darmstad FM’. ”Ik kan genoeg voorbeelden noemen. Gisteren was ik alleen, dat zijn de moeilijkste dagen, want dan kun je
alles eten wat je wilt.”

Als kers op de taart bracht Paul samen met zijn zoon Kas (21) vorig jaar het kookboek ’Moeten, Mogen En Uitsloven’ uit, boordevol heerlijke recepten en smakelijke eetverhalen. Maar een boek over afvallen zit er voorlopig niet in. Daarvoor blijft Paul te veel een groot liefhebber van lekkere hapjes.