Holland Zingt Hazes 2018

Peter Beense zingt over bier, maar drinkt zelf geen druppel

Begin juli bracht Peter Beense de single ’Van Mijn Biertje Blijf Je Af’, een nummer uit dat zich kenmerkt door positiviteit en vrolijkheid. We zochten Peter op voor een mooi gesprek. Hieronder vast een voorproefje, het hele interview staat nu in Party.

Drink je zelf graag een biertje?
”Nee, dat is het mooie, haha. Ik zing ’Van Mijn Biertje Blijf Je Af’, maar ik drink zelf geen druppel. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Ondanks dat ik 27 jaar een café heb gehad, heb ik in mijn leven twee keer een avondje wat gedronken. Omdat ik beide keren ziek ben geweest, heb ik me nooit meer gewaagd aan alcohol. Ik ben genezen, haha. Ik heb in het café ook vaak genoeg gezien wat voor slechte invloed alcohol op mensen had. Ik kan daar een boek over schrijven, haha, dus ik blijf wel van mijn slokkie af. Ik weet niet hoe andere mensen erover denken, maar ik denk dat ik als nietdrinker toch gezellig ben. Ik kan altijd mijn plezier vinden. Ik heb daar geen drank bij nodig. Toen ik het café nog had, dronk ik op een avond een heel kratje Spa blauw weg en ik was aan het feesten bij het leven.”

De rest van het omvangrijke interview met de stevige, sympathieke zanger staat in Party 33.

Foto: Hollandse Hoogte