Peter Gillis Nicol Kremers 181121 Ajdj (17)

Peter Gillis krijgt 250.000 euro boete voor illegaal huisvesten arbeidsmigranten

Oostappen Groep, het bedrijf van ondernemer en televisiepersoonlijkheid Peter Gillis, moet een boete van 250.000 euro betalen. Het bedrijf kreeg een boete voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo. Dat laat de zestigjarige Gillis weten na berichtgeving van De Telegraaf.

“De brief ligt op de mat”, bevestigt Gillis. Hij moet de boete van 250.000 euro voor 10 juli aan de gemeente Peel en Maas betalen. Over de reden van de boete wil Gillis niets kwijt. Wel zegt hij dat er kort geleden een controle is geweest op het bewuste park in Baarlo.

Twee jaar geleden dreigde de gemeente Peel en Maas, waar Baarlo onder valt, Gillis’ bedrijf al te beboeten vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. De gemeente laat nu aan het Eindhovens Dagblad weten dat het vakantiepark alsnog de huisvesting van arbeidsmigranten moet beëindigen. Anders volgt er nog een dwangsom van 250.000 euro.

De zestigjarige ondernemer werd bekend met de realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa op SBS6. Gillis kwam eerder deze maand al negatief in het nieuws vanwege vermeende misstanden rondom zijn vakantieparken.

Bron: nu.nl / foto: @andriesjelledejong