Peter Gillis Nicol Kremers 181121 Ajdj (5)

Peter Gillis weigert dwangsom van miljoen te betalen voor huisvesten migranten

Peter Gillis gaat bezwaar maken tegen een woensdag opgelegde dwangsom van 1 miljoen euro, laat hij woensdag weten. De gemeente Peel en Maas had de Massa is Kassa-realityster die dwangsom opgelegd vanwege het huisvesten van arbeidsmigranten op een van zijn vakantieparken.

Tijdens controles in vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo is volgens de gemeente gebleken dat er arbeidsmigranten werden gehuisvest. Dat mag niet; alleen recreatie is er toegestaan.

De gemeente constateerde in 2020 al dat er arbeidsmigranten in het park woonden. De gemeente legde Gillis toen een dwangsom van 250.000 euro op om ervoor te zorgen dat die bewoners daar vertrokken.

In mei van dit jaar constateerde de gemeente volgens een woordvoerder dat de arbeidsmigranten er nog steeds zaten, en ook daarna werd deze overtreding enkele malen geconstateerd. Daarop sprak de gemeente het voornemen uit het maximale bedrag van 1 miljoen euro te gaan innen bij Gillis.

Gillis diende een bezwaar in, maar dat werd afgewezen door de gemeente, die woensdag besloot de dwangsom van 1 miljoen euro te innen. Gillis kan nog bezwaar maken bij een gemeentelijke commissie. Dat gaat hij ook doen, laat zijn woordvoerder weten.

Bron: nu.nl / Foto: AJDJ