Peter Lusse Harry Slinger Boekpresentatie 15042024 Ajdj (228)

Peter Lusse over de zwaarste tijd van zijn leven: ‘Ik kon gewoon niet meer’

We hadden hem al een tijdje niet gezien of gesproken, maar als we Peter Lusse (64) tegenkomen op een feestje, is hij in opperbeste stemming. Dat getuigt van een flinke dosis optimisme, want de acteur die zo bekend werd door ‘Vrienden voor het leven’ heeft behoorlijk wat ellende voor de kiezen gekregen.

Door een afwijkende stofwisseling kon Peter jarenlang niet of minder werken. Hij vertelt ons: “Als je weinig werkt, dan verdien je ook weinig. Dan kun je op een gegeven moment je huis niet meer betalen. Er moesten andere oplossingen worden gevonden. Ik verkocht mijn huis en ging op zoek naar een huurwoning. Toen kwam ik erachter hoe groot de woningnood in Nederland is. Die is veel en veel erger dan mensen in de krant lezen. Het is echt verschrikkelijk. In eerste instantie heb ik een paar jaar gewoond in wat men noemt ‘leegstandsbeheer’. Dat is niet antikraak, maar één stapje beter. Je hebt iets meer luxe, maar nog steeds niet al te veel. Ik mocht daar een half jaar blijven wonen en daarna was het afwachten. Uiteindelijk heb ik er vijf jaar gewoond, maar intussen was de woningnood nóg veel erger geworden. Inmiddels zit ik in mijn derde tijdelijke woning. Ik mag hier nog vijf maanden zitten. Intussen moet ik speuren naar een nieuwe woonplek.”Zuchtend: ‘Inmiddels zit ik in mijn derde tijdelijke woning. Ik mag hier nog vijf maanden zitten.”

Ons hele interview met Peter staat in Party 18.