Peter Pannekoek Insta

Peter Pannekoek, Roué Verveer en Yentl en de Boer kanshebbers Poelifinario

Cabaretiers Peter Pannenkoek, Yentl en de Boer en Roué Verveer maken dit jaar kans op op een Poelifinario. Dat is de prijs voor de indrukwekkendste theatervoorstelling van het jaar.

Het beeldje wordt in drie categorieën uitgereikt: entertainment, engagement en kleinkunst. Roué Verveer is met zijn voorstelling Gewoon Roué genomineerd in de categorie entertainment. Volgens de jury is dit “de kwetsbaarste voorstelling die Verveer op het toneel bracht”. Hij neemt het op tegen René van Meurs en Kasper van der Laan.

Peter Pannekoek is kanshebber in de categorie engagement met zijn show DNA, die de jury “zinderend” en “gevaarlijk” noemt. “Wat een scherpte, lef en doordachte zinsnedes smijt Pannekoek het publiek om de oren.” De cabaretier sleepte de prijs al eerder in de wacht. Ook Patrick Nederkoorn en Merijn Scholten zijn in deze categorie genomineerd.

Voor de kleinkunstprijs zijn drie gegadigden. Duo Yentl en de Boer is genomineerd met de voorstelling Modderkruipers, volgens de jury een “volwassen, doorontwikkeld programma af zonder aan frisheid in te boeten”. Daarnaast maken Kommil Foo met Grind en Flip Noorman met zijn show Love It kans op de prijs.

Foto: Instagram