Pia Douwes Roy Beusker

Pia Douwes gaat weer Elisabeth spelen

Een mooie mijlpaal voor Pia Douwes. Ze speelt na 25 jaar opnieuw een hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical Elisabeth. De actrice is vanaf begin volgend jaar te zien als de volwassen Oostenrijkse keizerin. Wie de jonge Elisabeth gaat spelen, wordt binnenkort bekendgemaakt.

De 59-jarige Douwes heeft de rol al meerdere keren gespeeld. Dat was voor het eerst in Wenen in 1992. In Nederland speelde ze 25 jaar geleden ook de hoofdrol en in de jaren daarna deed ze dat in Duitsland. In deze versies speelde de actrice zowel de jonge als de volwassen Elisabeth.

De musicalster vindt het een eer dat ze opnieuw voor de rol is gevraagd. “Ik verheug me om in deze vernieuwde versie van het grootste levensverhaal van de Oostenrijkse keizerin de oudere Elisabeth te gaan vertolken. Ze blijft een fascinerende vrouw die haar tijd ver vooruit was.”

Volgens producent Albert Verlinde is Douwes “de enige echte Elisabeth”. “Dat het 25 jaar geleden is dat ze deze rol in Nederland heeft gespeeld, doet daar niets aan af. Zij is een van de zeldzame vrouwen die deze rol na zoveel jaar weer kunnen spelen. Pia is Elisabeth. Nog steeds.”

De musical gaat over Sissi (Elisabeth) die al op jonge leeftijd keizerin van Oostenrijk wordt door haar huwelijk met keizer Frans Jozef. Elisabeth gaat begin volgend jaar in première. Daarna volgt een tournee langs de grote theaters in Nederland.

Bron: nu.nl / foto: Roy Beusker