Piet Paulusma moest bíjna huilen na ontslag bij SBS 6

Piet Paulusma heeft geen Toine van Peperstraten-achtige emotionele ontsporing ervaren na zijn ontslaggesprek bij SBS 6. Hij heeft hoogstens bíjna een traan gelaten. Dat zegt de weerman in een interview met het AD. Dat Paulusma op 30 december afzwaait, wist hij al op 2 januari. Toen moest hij zich melden bij het Talpa-kantoor. “Het gesprek bij de directie van SBS 6 duurde niet lang. Het was 2 januari. Ik dacht dat het over een eventuele vroege uitzending in de avond zou gaan.”

Niets was minder waar. “Na een bakkie koffie en de mededeling stond ik weer buiten. Dat kwam aan als een donderslag bij heldere hemel. De zender ging het anders doen. Studiopresentatie, hightech.”

Het deed hem wel even wat. “In de auto terug uit Amsterdam ging de knop om. Ik moest het weer presenteren. Waar weet ik echt niet meer. Ik kon het ook niet iedereen vertellen. Het nieuws zou later naar buiten komen. Natuurlijk heb ik ervan wakker gelegen en gedacht: wat gebéurt er allemaal? Hoe kan dit? Je kunt zeggen: de presentator is op, het programma is op, maar beide wáren niet op.”

Nee, ik was niet boos, maar zwaar teleurgesteld“, zegt hij. “In 2021 zou ik 25 jaar in dienst zijn geweest. Hoe mooi zou het afscheid zijn geweest? Dan had Martsje, mijn dochter, het zo kunnen overnemen.

Het valt nu allemaal in duigen. Huilen? Dat niet. “De emoties kwamen een maand later, toen het werd bekendgemaakt. Ik kreeg zo veel steun en lieve berichtjes. De telefoon stond roodgloeiend. Ik heb nog net geen traantje gelaten.”

bron: Mediacourant