Prins Bernhard: mooie auto’s en mooie vrouwen

In de Videoland-docu ’Prins Bernhard’ zegt Annejet van der Zijl, schrijfster van het drie jaar geleden verschenen boek ’Bernhard – Een Verborgen Geschiedenis’, dat toenmalig koningin Beatrix over haar vader gezegd schijnt te hebben: ’Wie hebben we nou eigenlijk begraven?’ Oranjefan Johan Vlemmix kan het zich voorstellen dat de oud-vorstin deze uitspraak gedaan heeft en laat Party weten: ”Je ziet heel vaak dat de familie pas daadwerkelijk achter de waarheid komt nadat iemand is overleden. Veel mensen laten bij leven hun echte gezicht niet zien. Ik begrijp het daarom als Beatrix geschrokken is, want hoewel haar vader als een flierefluiter bekend stond, hoorde zij na zijn dood pas van zijn buitenechtelijke dochters; haar halfzussen dus.”

Johan Vlemmix: “Beartix ging niet vreemd”

Als Beatrix op een dag overlijdt, verwacht Johan niet dat er spraakmakende onthullingen over haar het nieuws halen. ”Koning Willem-Alexander heeft wel een beetje het karakter van Bernhard, haha, maar één ding weet ik in ieder geval zeker en dat is dat Beatrix géén type is geweest dat vreemdging. Haar overleden man prins Claus ook niet. Samen stonden zij voor een stabiel gezinsleven.”

Lekker eigenwijs

Johan herinnert zich Bernhard als een man die van mooie auto’s en mooie vrouwen hield. ”Hij was ook iemand die zich niet de les liet lezen. Bernhard was niet van de protocollen, deed zijn eigen ding en was lekker eigenwijs. Iemand die gewoon leeft om te leven.”