Ga naar de inhoud
Prins Floris Patrick Van Katwijk

Prins Floris brengt eerste track uit

Floris van Oranje maakte bij Radio 538 bekend dat hij een contract heeft getekend met Spinnin Records. Eerder deze zomer liet de zoon van prinses Margriet en Meester Professor Pieter van Vollenhoven weten zich te hebben aangesloten bij ACE, het grootste dj-boekingskantoor ter wereld. Nu hij een platendeal bij Spinnin Records heeft, komt in januari 2024 zijn eerste track uit.  ‘Het is fantastisch hoe alles elkaar in een snel tempo opvolgt,’ laat Floris van Oranje weten. ‘Het was al geweldig dat ik me bij Ace Agency mocht aansluiten.

Afgelopen zomer hebben de eerste gesprekken met Spinnin Records plaatsgevonden en er was meteen een click zowel op creatief gebied als op persoonlijk vlak. Spinnin is een geweldig label met een fantastisch trackrecord. Ik ben heel enthousiast dat zij mijn eerste track in januari gaan uitbrengen.’ Tijdens ADE trad Floris van Oranje, als DJ FvO, op in Hotel ArenA en in Palladium in Amsterdam. 

Spinnin Records is het grootste, belangrijkste en bekendste platenlabel in de wereld op het gebied van dancemuziek. Het label heeft veel bekende dance-, house- en trance-dj’s, en artiesten als Lucas & Steve, Nicky Romero, Alesso, Afrojack en Sander van Doorn onder contract.  Het label staat in de top 100 van veel online muziekwinkels, zoals Beatport. Succesvolle nummers als Epic van Quintino, Toulouse van Nicky Romero, Animals van Martin Garrix, Pressure van Nadia Ali, Starkillers en Alex Kenji in de Alesso-remix zijn uitgebracht onder Spinnin Records.

In 2022 nam Floris het initiatief voor een grootschalig muziekfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome om de zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de Covid-pandemie. Het succes van dit gratis evenement voor duizenden zorghelden beschouwt hij als een buitengewoon hoogtepunt in zijn carrière. Op Koningsdag 2022 en 2023 trad Floris op bij het Kingsland Festival, het grootste event op deze dag met meer dan 150.000 bezoekers in vijf steden.

Foto: Patrick van Katwijk