De Hollandse 100 Stichting Lymph & Co 2017

Prins Floris van Oranje DJ op Kingsland Amsterdam

Prins Floris, zoon van Prinses Margriet en professor meester Pieter van Vollenhoven, is op 27 april één van de dj’s die zal draaien op Kingsland Festival in Amsterdam. Na het familiebezoek met Koning Willem-Alexander aan Maastricht reist prins Floris van Oranje naar Amsterdam om een show te geven op de main stage van Kingsland Festival. Organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events zijn er trots op dat ze dit lid van de koninklijke familie mogen verwelkomen op hun festival.

‘Op 27 april vieren wij de verjaardag van onze koning,’ laat organisator Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment weten. ‘Met wie kunnen wij dit beter vieren dan met zijn eigen familie? Dit jaar hebben wij een heel speciaal optreden van een lid van onze koninklijke familie. Prins Floris is naast zijn partnerschap bij Delta Participaties, ook nog achter de dj-booth te vinden. In 2020 heeft hij al laten zien wat hij kan bij de livestream tijdens ‘Koningsdag Thuis’. Dit jaar ruilt hij de camera in voor 35.000 landgenoten tijdens Kingsland Festival Amsterdam. We kijken ernaar uit!’ 

Voor Prins Floris is het geen onbekend terrein om achter een dj-booth te staan. De basis voor zijn talent als dj werd een kwart eeuw geleden gelegd tijdens zijn studententijd in de fameuze studentendisco Nexus in Leiden. Vanwege zijn drukke werkzaamheden in het bedrijfsleven raakte zijn hobby op de achtergrond. Pas toen zijn dochter Magali in 2015 op haar achtste verjaardag een discofeest wilde, besloot prins Floris weer achter de decks te stappen. De laatste jaren heeft hij veel voor vrienden en het goede doel gedraaid. Tijdens Koningsdag 2020, de eerste Koningsdag online, heeft de zoon van Prinses Margriet voor het eerst tijdens een livestream gedraaid. 

Het Kingsland Festival is na twee jaar weer terug. Dit jaar is het grootser dan ooit! Met meer dan 65 artiesten in drie grote steden belooft het weer het meest royale feestje van het jaar te worden.

Meer informatie en kaartverkoop: www.kingslandfestival.nl

Foto: Brunopress