Alexia 3 2 850x0

Prinses Alexia ligt niet wakker van feest-imago

Na de zomerfotoshoot op het Zuiderstrand in Den Haag mocht de media vragen stellen aan het koningsgezin. Prinses Alexia kreeg de vraag hoe ze zichzelf zou omschrijven. ‘Ik ben gewoon Alexia, meer kan ik er ook niet van maken’, antwoordde ze gevat. ‘Ik weet wie ik ben, mijn familie weet wie ik ben en mijn vrienden weten wie ik ben. En wat de media dan zeggen: dat maakt voor mij helemaal niks uit.’ De prinses ligt duidelijk niet wakker van benamingen als ‘feestprinses’ en trekt zich niets van de media aan.

Ontzettend verantwoord

Haar vader, Koning Willem-Alexander, wilde zijn tweede dochter wel graag omschrijven: ‘Heel hard studerend, ontzettend verantwoord en heel trouw naar haar familie en vrienden’, somde hij op. Dat Alexia weleens feest, vindt de koning heel normaal:‘Een tiener mag toch af en toe feesten? So what, dat hoort erbij.’ En zo is dat.

Mezelf ontwikkelen

Prinses Alexia vindt zichzelf veel te jong om al een etiket opgeplakt te krijgen: ‘Het lijkt me fijner dat ik geen etiket heb en dat ik mezelf gewoon kan ontwikkelen.’

Dit artikel is afkomstig van Royalty Online. Meer lezen? Ga naar Royalty Online