Amalia Rvd

Prinses Amalia kan huis niet uit vanwege bedreigingen en woont niet meer in Amsterdam

Prinses Amalia verblijft vanwege bedreigingen niet meer in Amsterdam. “Ze kan eigenlijk haar huis niet uit”, lieten koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag weten. “Dreiging van buitenaf heeft grote consequenties voor haar leven.”Door onze nieuwsredactie

“Het is heel moeilijk voor haar. Ze heeft geen studentenleven zoals anderen dat hebben”, zei koningin Máxima. Willem-Alexander “kan niet omschrijven” wat de bedreigingen aan het adres van zijn dochter met hem doen. Hij vindt de situatie “echt heel zwaar”. Máxima wordt “er een beetje emotioneel van”.

Volgens de koningin kan de achttienjarige prinses wel naar de universiteit. “Maar dat is het. Misschien kan ze hele goede cijfers halen. Het heeft hele grote consequenties voor haar. Ik vind haar heel dapper.”

Half september kwam naar buiten dat de beveiliging rondom prinses Amalia is opgeschroefd. Criminelen zouden het op de kroonprinses en minister-president Mark Rutte voorzien hebben. De Rijksvoorlichtingsdienst, de politie en het Openbaar Ministerie lieten weten geen uitspraken te doen over de beveiliging van de prinses.

“Ik kan me voorstellen dat dit nieuws hard binnenkomt bij mensen”, twittert minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid. “Het is vreselijk dat dit nodig is. In eerste plaats voor de prinses zelf.”

“Ik garandeer dat onze veiligheidsdiensten dag en nacht keihard werken om haar veiligheid te waarborgen”, benadrukt de minister in haar tweet.

Bron: nu.nl / foto: RVD