Amalia

Prinses Amalia vertelt over angstige periode rond bedreiging

Tijdens Koningsdag liet de prinses voor het eerst iets los over de bedreigingen en het jaar in de Spaanse hoofdstad, Madrid. “Ik heb daar wel iets meer mijn vrijheid kunnen vinden dan hier mogelijk was”, zei de prinses Amalia afgelopen zaterdag in Emmen. Ze vertelde ook dat deze een fantastische tijd heeft gehad in Spanje, ondanks dat het niet geheel vrijwillig was. Toch is ze weer heel blij om terug te zijn.

Onderduiken vanwege bedreiging

Prinses Amalia moest net na het begin van haar studie in Amsterdam alweer afscheid nemen van de stad. Dit omdat er dreigingen waren rondom de prinses. Ze dook onder. Lange tijd was het niet duidelijk waar de prinses was, maar afgelopen maand werd duidelijk dat ze een jaar in Madrid heeft gewoond.

Máxima ongerust

Ook koningin Máxima vertelde nog over deze zware periode. “Amalia is een zelfstandig meisje en heel slim, dus ze kan het heel goed aan.” Toch gunde de koningin haar dochter de vrijheid en vleugels die je een kind moest geven om zichzelf te ontwikkelen. Daarom hebben zij en haar man, koning Willem-Alexander, besloten dat de prinses na de bedreiging beter af was in Madrid.