Prins Claus Prijs 2016

Prinses Mabel jarig, Prins Friso tien jaar geleden overleden

Prinses Mabel van Oranje-Nassau is vandaag jarig. Ze is 55 jaar geworden. Een verjaardag die altijd in de schaduw zal staan van haar overleden echtgenoot prins Friso. Prins Friso overleed morgen tien jaar geleden, maar is zeker door prinses Mabel nog niet vergeten.

Mabel met dochters naar Londen

Prinses Mabel koos voor een leven, met haar kinderen, buiten Nederland, en bouwde ze in Londen een carriere op voor zichzelf. Ze is ook geen werkend lid meer van het koninklijk huis, staat officieel alleen nog te boek als lid.

Dochters prinses Mabel (bijna) volwassen

Haar focus lag vooral op de dochters Luana en Zaria, maar die zijn nu respectievelijk 18 en 17. Het kan nooit lang meer duren, voor ook zij hun eigen weg gaan. De laatste tijd verschijnen ze al wat meer in de openbaarheid, een voorteken van dingen die komen gaan.

Girls not Brides

Mabel intussen zet zich overal in waar vrouwen het onderspit delven, bijvoorbeeld als ze tegen hun wil en veel te jong worden uitgehuwelijkt aan een man voor wie ze niet zelf hebben gekozen. Ze richtte daarvoor zelfs de organisatie Girls Not Brides op. Maar ook de lhgbtq++-gemeenschap kan op haar steun rekenen. Centraal staat het vermogen om in je leven zelf keuzes te maken.

Dit artikel is afkomstig van Royalty Online. Meer lezen? Ga naar Royalty Online