Jeroen Snel Insta

Programma Blauw Bloed gaat zonder presentator verder

Het EO-royaltyprogramma ‘Blauw Bloed’ gaat volgend jaar zonder presentator verder. Jeroen Snel (52) blijft wel eindredacteur van het programma, maar in de uitzendingen zullen wekelijks alleen reportages over de Oranjes en andere koninklijke families te zien zijn. Dat heeft de EO dinsdag gemeld.

De omroep wil de onlinecommunity van Blauwbloed.tv, die nu ruim 200.000 bezoekers per week heeft, actief gaan uitbouwen. De hoop is dat deze zet helpt om meer jongere kijkers aan te spreken. De reportages zullen on demand op NPO Start te zien zijn.

Daarnaast wordt elke vrijdagmiddag op NPO 1 een reportage van Blauw Bloed uitgezonden. De reportage wordt wel voorafgegaan door een kort weekoverzicht met het laatste royalitynieuws. De laatste uitzending Blauw Bloed ‘oude stijl’ is op zaterdag 11 december.

Jeroen laat weten ‘heel dankbaar te zijn dat we achttien jaar lang Blauw Bloed op deze manier hebben kunnen maken. We hebben als team lang in onzekerheid gezeten over het vervolg. Ik ben blij dat royalty bij de NPO en bij de EO een plaats houdt en zie ernaar uit om nog veel mooie dingen over de koningshuizen te blijven maken’.

bron: RTL Boulevard / foto: Instagram