quinty-trustfull

Quinty Trustfull is trots op haar lijf

Presentatrice Quinty Trustfull (49) vindt een uitlaatklep in het sporten, of het nu kickboksen, krachttraining, high intensity training of yoga is. Ze is dan ook trots op haar lijf, al is dat niet de enige reden waarom ze zo actief sport. “Sporten heb ik nodig om me goed te voelen, ik functioneer beter”, vertelt ze in de ‘Beau Monde’.

“Het doet echt wat met mijn gestel”, deelt ze tijdens het interview. “Op die mat hoef ik even niet te denken aan de sleur van de dag en alles wat nog moet. Dat doet me goed.”

Daarnaast heeft ze door het regelmatige sporten meer energie, een goede eetlust en knapt zelfs haar huid ervan op. “Maar vooral voel ik me sterker en fitter”, aldus Quinty. “Dat is voor mij het belangrijkste. (…) Als ik op Instagram iets deel over mijn sport, is dat niet om te laten zien: kijk mij nou eens gespierd zijn. Ik doe het om anderen te inspireren en volgens mij werkt dat ook.”

Alhoewel de Koffietijd-presentatrice haar figuur onderhoudt met alle uurtjes in de sportschool, is ze verrassend genoeg niet obsessief bezig met haar gewicht. Je zal haar dan ook niet snel calorieën zien tellen of eiwitshakes achterover zien gooien bij wijze van maaltijd. Geef Quinty maar een lekker wijntje, zo vertelt ze in het blad: “Als ik er trek in heb, eet ik brood, aardappelen, friet met mayo en zelfs chocola. (…) Ik weet precies wat mijn lijf nodig heeft. Ik ontzie mezelf niet, maar ik houd wel de balans. Ik ben er trots op dat ik bijna vijftig ben en een goed gezond lijf heb. En ja, als ik voel: het moet daar of daar even wat strakker, dan weet ik wat ik moet doen om dat voor elkaar te krijgen en doe ik daar even extra moeite voor.”

Wel bekent ze in het tijdschrift dat ze het laatste jaar een stuk minder streng voor zichzelf is geworden en ze de teugels zo nu en dan laat vieren. “Ik ben bijna vijftig, het hoeft allemaal niet meer zo strak”, legt ze uit. “Natuurlijk is mijn lichaam anders dan toen ik twintig was, maar ik ben supertrots op hoe het er nu uitziet en hoe het me helpt op deze aardbol.”

Beeld: Instagram