Maxima Bij Vrijwilligersdag Stichting 113 Zelfmoordpreventie

Raakt koningin Máxima overwerkt?

De populariteit van ons koningshuis daalt dramatisch en daarom zijn de Oranjes een serieus charme-offensief begonnen. Maar omdat Amalia weinig mag doen vanwege de bedreigingen en Willem-Alexander veelal het mikpunt is van kritiek, komt het charmeoffensief vooral op de schouders van Máxima terecht. Haar agenda is dan ook drukker dan ooit, want Máxima wordt steeds vaker in haar eentje op werkbezoek gestuurd. Maar is dat wel zo verstandig en raakt Máxima zo niet overbelast door al die extra werkuren?

Dochter Amalia wordt bedreigd

Máxima moet als moeder verwerken dat haar dochter Amalia wordt bedreigd en dat haar man het mikpunt is van kritiek. Onder meer het feit dat Willem-Alexander in deze voor veel Nederlanders zo krappe tijden zomaar weer een vette salarisverhoging krijgt en boven de miljoen euro uit zal komen, valt niet goed bij het volk.

Koningin Máxima op werkbezoek

De kritiek op de Oranjes is zo extreem, dat volgens de laatste peilingen van onderzoeksbureau Ipsos de populariteit van het koningshuis achteruit holt. De Oranjes mikken nu vooral vol op de charme van Máxima door haar niet alleen in het buitenland, maar dus ook in Nederland naar voren te schuiven en het ene na het andere werkbezoek door haar alleen te laten uitvoeren. Als dat maar goed gaat…