Rachel Hazes 26092022 Ajdj (3)

Rachel Hazes zwijgt over twist met zoon André: ‘Het komt allemaal wel een keer uit’

Onlangs was ze heel even in Nederland voor een flitsbezoek aan de rechtbank van Amsterdam, omdat er drie getuigen werden gehoord in haar rechtszaak. Als een speer is Rachel Hazes (53) daarna weer teruggevlogen naar Spanje, waar ze als een gek heeft gezwoegd om haar nieuwe brasserie klaar te krijgen voor de opening. Tussen de drukke bedrijven door maakt Ras gelukkig even tijd voor Party.

Rachel, je hebt een brasserie overgenomen in het Spaanse Torremolinos. Waar verblijf je, als je in Spanje bent?

“Ik heb mijn intrek genomen in een soort appartementenhotel, lekker dicht bij mijn zaak. Daar zal ik de komende tijd verblijven. Van daaruit kan ik me focussen op het opnieuw opstarten van deze horecazaak. We zijn flink aan het verbouwen en aan het veranderen geslagen daar. Maar we moeten wel snel open, want we lopen we een hoop klandizie mis als we dicht zijn.”

Wat ben je allemaal aan het klussen in de zaak?

“Toen ik de zaak overnam, had ik min of meer het plan dat ik alles zo zou laten. Maar toen de zaak eenmaal van mij was, kwamen er toch ideeën in me op voor veranderingen. Ik wil bijvoorbeeld graag André’s gouden platen ophangen; daarvoor moest het plafond worden verlaagd. We hebben de bar verlengd. Er lag een zwart-witte vloer in, een dambordmotief. Het stond hartstikke leuk, maar ik vond hem spekglad. Ik zit vlak bij het strand en als iemand met een druppende zwembroek vanuit de zee naar het toilet loopt, wordt die vloer een glijbaan. Ik wilde de gladde tegelvloer graag vervangen door antracietgrijze, minder gladde tegels. Maar ga die maar eens vinden in Spanje. Ze hebben bijna alleen maar lichte vloeren. Had ik eindelijk de juiste kleur vloer gevonden, kreeg ik later een belletje dat hij niet op tijd te leveren was. Ja, dan word je gek. We moesten 10 februari open, dus we hebben gejaagd tegen een deadline. De officiële opening is 1 april.”

De rest van ons gesprek met Rachel staat nu in Party 7!

Foto: AJDJ