André Hazes Rachel Hazes

Rachel laat zich na Hazes-docu uit over ex-schoondochter Monique

Woensdagavond is de langverwachte documentaire over het leven van André Hazes in première gegaan. Zijn moeder Rachel was ook van de partij, maar Monique Westenberg, die ook een prominente rol heeft in de docuserie, schitterde door afwezigheid.

538-Dj Frank Dane, die de avond presenteerde, belde donderdag met Rachel Hazes om terug te blikken op deze avond en ook haar ex-schoondochter komt even ter sprake… “Hij is op zijn twintigste verliefd geworden op een iets oudere vrouw en op zijn 22e werd hij vader. Er werden dingen van hem verlangd die hij niet kon waarmaken omdat hij een groot gedeelte van zijn jeugd heeft overgeslagen.”

In de documentaire vertelt Monique onder meer emotioneel over het drugsgebruik van de zanger. “Ik zag dat hij met drugs op op het podium stond. Ik zie het gelijk aan hem. En dat heeft hij nooit eerder gedaan, nooit”, zegt ze in een fragment. Ook is een emotionele Rachel te zien die vertelt dat André haar opbelde om te zeggen dat hij hulp nodig had vanwege zijn drank- en drugsverslaving.

“Mijn doel met deze docu is dat mensen naar zichzelf gaan luisteren en als ze voelen dat het niet goed zit, dat ze zelf aan de rem trekken”, zei de 28-jarige zanger bij première. “Ik verliet mijn vrouw voor iemand anders, mijn drank- en drugsgebruik liep uit de hand en door alle spanningen werd ik eigenlijk depressief. In die tijd had ik aan de rem moeten trekken, maar ik ben in een belachelijk tempo door blijven gaan.”

Hazes wil daarom duidelijk maken dat het oké is als het niet goed met je gaat en het dan juist slim is om hulp te zoeken. “Het is niet eng als het niet goed met je gaat en je de problemen aanpakt. Als er iets is dat je dan misschien tegenhoudt – of het nou een verslaving is of iets anders waardoor je niet volledig jezelf kan zijn – dan is het juist iets moois om aan jezelf te werken. We zijn nu iets meer dan een jaar verder en het is de allerbeste keuze die ik ooit heb gemaakt.”

bron: Shownieuws / foto: Andries Jelle de Jong