Mattie Marieke

Radioprogramma Mattie en Marieke winnaar van Gouden RadioRing

Het radioprogramma ‘Mattie en Marieke’ heeft donderdagavond de Gouden RadioRing 2022 gewonnen. De uitreiking van de 16e editie van de ‘Gouden RadioRing’ was live te volgen op het YouTube kanaal van AVROTROS.

”Wij zijn ontzettend blij”, begint Mattie zijn speech mee. ”Onderweg hiernaar toe vanaf Amsterdam naar Hilversum bespraken we in de laatste vijf minuten: wat gaan we eigenlijk zeggen? Stel dat we winnen?” Hij bedankt zijn hele team: ”Ik ben zo ongenaakbaar trots op jullie. Dank jullie wel. Zonder het team ben je niks. Het is inmiddels cliché maar clichés zijn er omdat ze waar zijn”, sluit Mattie mee af. 

“Het is zo lekker om voor een station als Qmusic radio te mogen maken”, begint Marieke. “Toen Mattie mij een paar jaar geleden belde met: wil je terugkomen naar de radio? Omdat ik naar de televisie was gegaan, toen dacht ik: jeetje, elke ochtend dat wil ik helemaal niet. Maar omdat het met jou is, wil ik het en geniet ik er zo van. Ik heb om 10 uur ’s ochtends al meer gelachen dan een normaal mens op de hele dag. Ik zou dat met niemand anders willen doen dan met jou en ons team”, zegt Marieke tegen Mattie. Mattie reageert op haar speech en zegt: ”Je bent een speld in een hooiberg en ik ben heel blij dat ik je heb gevonden”. 

De jaarlijkse publieksprijs werd donderdag uitgereikt door Tineke de Nooij tijdens het RadioRing Gala.

De genomineerden van de Gouden Radioring waren naast Mattie en Marieke: Ekdom in de Morgen (Radio 10), Partij voor de Vrijdag (NPO 3FM/AVROTROS), Somertijd (Radio 10) en De Staat van Stasse (NPO Radio 2/KRO-NCRV).

Vorig jaar ging de prijs naar het NPO Radio 2-radioprogramma Jan-Willem Start Op van BNNVARA.

bron: RTL Boulevard / foto: Qmusic