Rafael van der Vaart schrijft sinterklaasboek

‘Sint op de kermis’

Rafael van der Vaart schrijft dit jaar een van de boeken van de 16e editie van het sinterklaasboek met de titel Sint op de kermis. Rafael is een van de drie schrijvers die in opdracht van Unilever een sinterklaasboek hebben geschreven dat gratis te verkrijgen is bij aankoop van artikelen van Unilever bij de supermarkten van de winkelformules Plus, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. De tweede en derde schrijver van dit jaar worden in een later stadium bekend gemaakt.

In de geschiedenis van de sinterklaasboeken is Rafael van der Vaart nu de derde (ex)topsporter die een boek heeft geschreven. Voor de voormalig topvoetballer is het sinterklaasboek het eerste boek dat hij zelf heeft geschreven. “Voor mij is dit de eerste keer dat ik een boek schrijf. Dit aanbod kon ik zeker niet afslaan en ik vind het enorm leuk om in de wereld van kinderen te kruipen. Ik heb zelf ook twee kinderen en ik verbaas me er soms over in wat voor gedachtewereld zij zitten”, aldus Rafael. Wel werd er eerder een boek over Rafael geschreven door journalist Mark van den Heuvel, Rafael Ferdinand Van der Vaart, Fenomeen. 

De illustraties in het boek van Rafael van der Vaart zijn gemaakt door Maria Laura Brenlla. Maria Laura is een Spaanse illustrator en cartoonist afgestudeerd in Madrid. Zij werkt mee aan diverse animaties en internationale festivals en verzorgt de tekeningen voor apps en kinderboeken. Zij heeft vele prentenboeken op haar naam staan, maar Sint op de kermis is haar eerste sinterklaasboek.

foto: Instagram

Gerelateerde artikelen