Nederlandse Premiere Minions Hoe Gru Superschurk Werd

Raymond Thiry scoort hoofdrol in Europese series over voetbalwereld

De Nederlandse acteur Raymond Thiry (63) speelt de hoofdrol in drie grote Europese dramaseries over corruptie in de internationale voetbalwereld. Het gaat om series in Duitsland, Oostenrijk en Italië die alle drie als rode draad dit thema hebben. Raymond is in alle drie de series te zien als Jean Leco, het hoofd van de World Football Association.

Dat heeft zijn agentschap Copper en Co vrijdag bekendgemaakt. De series heten The Net: Prometheus (Oostenrijk), The Net: Promised Land (Duitsland) en The Net: Power Play (Italië). De trilogie beoogt vooral te tonen wat er achter de schermen gebeurt in de internationale voetbalwereld. De drie series zijn los van elkaar te zien, maar vullen elkaar ook aan. De Duitse serie is in Nederland vanaf 12 december te zien op Fox.

Raymond is in Nederland vooral bekend geworden met zijn rol als moordenaar Luther in hitserie Penoza. Ook won de acteur Gouden Kalveren voor zijn rollen in succesfilms Oorlogswinter en Bloed, zweet en tranen (over het leven van André Hazes). Raymond was al eerder te zien in Duitse films en series en speelde ook een hoofdrol in de internationale oorlogsfilm Quo vadis Aida?, over de genocide in Srebrenica.

Bron: RTL Boulevard / foto: Brunopress