Reinout Oerlemans Insta

Reinout Oerlemans ligt onder vuur in Amsterdam

Hij werd bekend als Arnie in ’Goede Tijden Slechte Tijden’; iets wat waarschijnlijk altijd aan hem zal blijven kleven. Al is Reinout Oerlemans het stempel van soapie natuurlijk ruimschoots ontgroeid. Inmiddels is hij niet alleen uitgegroeid tot een tv-magnaat in Amerika, maar ook een vastgoedondernemer van formaat. Dat laatste blijkt wel uit zijn positie op de Amsterdamse vastgoedmarkt, de stad waar hij inmiddels meer dan vijftig panden bezit.

Buurtbewoners in verzet tegen bouwplannen

En de honger van Reinout Oerlemans is kennelijk nog niet gestild, want nu heeft hij z’n zinnen gezet op de bouw van een modern appartementencomplex, inclusief ondergrondse parkeergarage, op het Raamplein, in de Amsterdamse Jordaan. En daar zitten de buurtbewoners absoluut niet op te wachten! Sterker nog, de buren zijn hevig in verzet gekomen tegen Reinouts bouwplannen. Ze hebben hun krachten gebundeld in onder meer De Vereniging Vrienden Van De Amsterdamse Binnenstad, die als doel heeft het authentieke karakter van de historische binnenstad zoveel mogelijk intact te laten.

Geen sprake van context van de omgeving

Zij zeggen, zo citeert het ’AD’, ”zeer verontrust” te zijn over de plannen van Reinout in het centrum van de stad. ”Nieuwbouw moet passen binnen de context van de omgeving, waarin materiaal en kleur een belangrijke rol spelen.” Volgens de vereniging is daarvan bij de plannen van Reinout Oerlemans geen enkele sprake.

Bouwplannen moeten worden gestopt

De buurtbewoners willen bovendien dat de bouwplannen worden stopgezet, omdat ze als omwonenden voorzien dat er extra autoverkeer door zal komen en de parkeerdruk zal toenemen. En zelfs dat er door de nieuwbouw mogelijk wateroverlast in de buurt zal ontstaan. In de petitie, die is ondertekend door tal van omwonenden, oordeelt men boos: ”De enige die hier beter van wordt is één persoon met een dikke portemonnee.”

Beeld: Instagram