René Le Blanc Insta

René le Blanc: “Schijtziek van al die lulverhalen”

René le Blanc bracht donderdagavond een bezoek aan de talkshow van Eva Jinek. Hij was hier niet alleen om te praten over zijn nieuwe single, ook liet hij zich uit over zijn uitspraken in de media. Volgens de zanger worden deze meermaals verdraaid.

Eerder kwam in het nieuws dat René wil meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Zo zou hij het een ‘eer’ vinden om hiervoor gevraagd en benaderd te worden. Volgens de zanger is deze uitspraak compleet uit zijn verband getrokken. Zo reageert hij geïrriteerd wanneer Eva Jinek hiernaar vraagt: “Af en toe word ik weleens schijtziek van al die lulverhalen, om het gewoon maar zo uit te drukken. Kijk, je hebt een interview gedaan en dan vragen mensen aan mij van: ‘Goh, zou je het leuk vinden om mee te doen aan het Songfestival? Als je daarvoor gevraagd wordt, wat is jouw antwoord erop?’”

De zanger laat weten dat zijn antwoord is verdraaid: “Ik heb gezegd: ‘Ja, het lijkt me hartstikke leuk, maar het publiek gaat bepalen of je meedoet.’ Dus ik heb me nergens voor opgegeven ofzo.”

Volgens Eva Jinek hoort dit er een beetje bij: “Zo werkt het in de media. Dat moet je nu als versgebakken ster ook ontdekken. Alles wat je zegt wordt verdraaid, dan zit je ineens aan een talkshowtafel en dan heb je in een keer geëist dat je het Songfestival mag doen.”