René van der Gijp geremd door Veronica

René van der Gijp wilde maandagavond eigenlijk met een Hitler-snorretje plaatsnemen aan tafel bij Veronica Inside, maar werd achter de schermen tegengehouden. Dat was te zien in de uitzending op Veronica. Van der Gijp wilde op die manier de spot drijven met de commotie over de Sieg Heil-opmerking van Marco van Basten op tv-zender FOX Sports. “Ik had zo’n klein zwart snorretje onder m’n neus en toen wou ik hier gaan zitten met dat kleine zwarte snorretje“, aldus de voetbalanalist.

Gijp zag een een-tweetje met Wilfred Genee al helemaal zitten. “Dat jij dan tegen me gezegd had: ‘Goh, wat zie ik aan je?’ Dan had ik gezegd: ‘Een andere bril.’ Ha ha ha! Ik vond hem leuk, maar het schijnt niet meer te kunnen, want iedereen zei: ‘Nee joh, niet doen, niet doen!’” Genee: “Ja, ik vond het ook leuk. Ik zei: ‘Doe het maar wel!’”

Johan Derksen lachend: “Ik had me er dood om gelachen, maar ik denk niet dat dat op het ogenblik gepast is.”

De mannen van VI vinden dat de ophef rondom Marco van Basten zwaar overdreven was. “Ach joh, die jongen maakt een slechte grap. Oké weet je. Hij zat er echt vreselijk mee“, aldus Van der Gijp.

Eerder veroorzaakte Van der Gijp een hoop controverse door met een blonde pruik aan tafel te gaan zitten. Hij imiteerde toen de Vlaamse transgender Bo van Spilbeeck. Het programma lag daarna geruime tijd onder vuur.

bron: Mediacourant

foto: Veronica Inside