rene-van-der-gijp

René van der Gijp viert bruiloft ‘gewoon’ met Derksen en Genee

Veronica-Inside analist René van der Gijp (59) stapt vanmiddag in het huwelijksbootje met zijn liefde Minouche. De aanstaande bruidegom heeft aangegeven dat Wilfred Genee en Johan Derksen, zijn Veronica-Inside collega’s, daar gewoon voor uitgenodigd zijn, ondanks de onenigheid die tussen hen heeft plaatsgevonden.

“Hans Kraay jr., Jan Boskamp, Johan Derksen, Wilfred Genee, Marco Louwerens. Allemaal mensen met wie ik al twaalf jaar werk”, somt René op. “Of ze ook komen is een tweede”, lacht hij. De bruiloft zal plaatsvinden in een strandpaviljoen in Noordwijk, waarbij het bruidspaar en hun gasten zich uiteraard ook moeten houden aan de coronamaatregelen: “Er komt een man of veertig en ’s avonds hebben we nog een klein feestje met honderd mensen. Dat mag net met de coronamaatregeltjes”, vertelt Van der Gijp aan BuzzE. “We moesten er vijftig of zestig afzeggen.”

René had het onlangs aan de stok met Wilfred vanwege de racisme-uitzending van Veronica Inside. Uiteindelijk leidde dat meningsverschil er toe dat het programma vroegtijdig stopte dit seizoen.

René en Minouche hebben sinds het najaar van 2017 een relatie, een jaar nadat Gijps partner Daniëlle overleed. Vorig jaar oktober vroeg de voetbalanalist Minouche ten huwelijk. De twee kennen elkaar  via hun kinderen, die in dezelfde klas zaten.