Ria Valk: groot gat in mijn gezicht

Ria Valk werd afgelopen zomer aan haar gezicht geopereerd. Ze had voor de tweede maal de diagnose huidkanker gekregen. “Ik was heel erg geschrokken dat de huidkanker terug was, maar het gaat goed. Alleen mijn lip is nog een beetje dik. Ze hebben het nu tot zover doorgesneden dat het helemaal schoon is. Het was een vertakking, precies op het plekje waar ik het tien, elf jaar geleden ook al had. Het is echt om gek van te worden.”

In de spiegel kijken

In de kliniek waar ik behandeld werd, zei de arts tegen mij: ‘Niet schrikken, ik moet door blijven snijden.’ Toen hij klaar was, mocht ik in de spiegel kijken. Ik was in shock toen ik een groot gat in mijn gezicht zag. Ik kon bijna niet meer praten. Ik dacht: komt dit wel goed?! Want als het op mijn rug was geweest, was het niet zo erg als de littekens er niet zo mooi uitzagen. In je gezicht is dat natuurlijk een ander verhaal, maar het idiote is dat na twee dagen het verband eraf mocht en na een week de hechtingen er al uit gingen. Het duurt zeker een half jaar tot je er helemaal niets meer van ziet.”