Ria Valk Hans

Ria Valk op wintersport: ‘Maar ik ski niet!’

In een skigebied in Oostenrijk loopt Party de zangeres Ria Valk tegen het lijf met haar partner Hans. Een heel interview met Ria staat in de nieuwe Party, hieronder vast een voorproefje…

Ria, je was er 33 jaar niet meer geweest, maar onlangs was je weer in Oostenrijk. Waarom was je er zolang weggebleven?
”Op mijn 59e verjaardag heb ik een appartement in Spanje gekocht. In Oostenrijk zeiden mensen van het pension in Westendorf waar ik altijd verbleef toen: ’Ria geht weg’. Het klopt dat ik vanaf toen niet meer in Oostenrijk heb geskied, want het ski-gebied Sierra Nevada was in Spanje op twee uur rijden van mijn appartement.”


Hoe ben je eigenlijk ooit in Oostenrijk terecht gekomen?

”Ik ben voor het eerst in Oostenrijk geweest met mijn man Herman, die op zijn 42e overleed. Ik was toen 39. Ik heb het skiën laat geleerd, op mijn 37e pas. Mijn dochter Monique was toen al een jaar of dertien en zij heeft ook les gehad in Westendorf. Ik kon vrij goed skiën, maar ik ging nooit op de zwarte piste. Alleen rood en blauw. Ik deed altijd twee afdalingen en dan heerlijk aan de glühwein bij Gerry’s Inn, waar ik ook vaak optrad.”

Foto: Party