rico-verhoeven

Rico Verhoeven en BN’ers helpen werkzoekenden

Bokser Rico Verhoeven (31) heeft een website opgericht waarmee hij werkzoekenden in Nederland wil helpen. Met ‘Heel Nederland werkt’ belicht de bokskampioen de steeds groter wordende groep werkzoekenden, vertelt hij aan tafel bij ‘Jinek’.

Dat doet de bokser samen met een aantal BN’ers, waaronder Humberto Tan, Ronnie Flex, Kjeld Nuis, Jandino Asporaat, Dennis Weening, Bram Krikke, Nicolette Kluijver en Igone de Jongh. Zij worden ‘jobfluencers’ genoemd.

“De laatste paar maanden kreeg ik steeds meer berichten binnen van fans en volgers met trieste verhalen over hun privésituatie als gevolg van corona”, stelt Verhoeven. “Mensen die willen, maar niet kunnen. Dat is frustrerend en confronterend.”

Op de website krijgen zowel werknemers als werkgevers toegang tot allerlei vacatures. Ook staan er gratis workshops, persoonlijkheidstesten en trainingen op de website die mensen helpen om beter op de arbeidsmarkt terecht te komen. Daar worden later nog podcasts, Clubhouse-gesprekken en webinars aan toegevoegd.

Beeld: Instagram