Placeholder

Rijk & beroemd

Iedereen denkt wel eens bij zichzelf: ’Wat moet het lekker zijn om heel rijk te zijn.’ Niet een beetje goed bij kas zitten, maar gewoon echt exorbitant stinkend rijk! Beetje personeel dat rondhuppelt door je megagrote huis. Nooit meer in de rij bij de supermarktkassa, want de leveranciers leveren met alle plezier aan huis. De hele dag druk zijn met leuke reisjes boeken, feestjes aflopen en vrienden en familie ontvangen. Ik zou er best aan kunnen wennen; ben bang dat ik een bijzonder goede miljonair zou zijn. Toch, als ik bijvoorbeeld zie hoe de rijken der aarden zich in de nesten weten te werken, bekruipt me enige twijfel.

Is het wel echt zo leuk om goed in de slappe was te zitten? Kijk naar Linda en John de Mol. Door hun rijkdom zijn ze een prooi voor malloten; zo blijkt dat ze al jaren leven onder bedreiging en afpersing. Dat is dus blijkbaar de jammerlijke tol die je betalen moet als je jaloersmakend rijk bent. Hun laatste afperser zou flinke financiële problemen hebben; dit heeft ogenschijnlijk kortsluiting veroorzaakt in zijn bovenkamer, want hij zag geen andere uitweg dan De Molletjes naar het leven te staan. Voor Linda en John is dit uiteraard een uiterst vervelende bijkomstigheid van hun rijkdom.

Wat eveneens een naar gevolg is van een vette bankrekening, is dat de Belastingdienst een groot deel opeist. Hoe meer je bezit, hoe meer de fiscus aan je vermogen zal knabbelen. Niet fijn, zo hebben ook BN’ers als Bram Moszkowicz en Ruud Gullit ervaren. Al tijden liggen de twee flink overhoop met de Belastingdienst. Zo erg zelfs dat luxepoes Bram vorige week een faillissement moest aanvragen. Voorlopig wordt het voor hem op een houtje bijten en dat vooruitzicht stemt de oud-topadvocaat niet echt vrolijk. ’Geld maakt niet gelukkig’, zegt men. Maar volgens mij gaat huilen van verdriet de meesten van ons toch echt beter af op de achterbank van een Bentley dan op die van een krappe Deux Chevaux. Straks maar snel een staatslot kopen dus…

 

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie