Npo Radio Ouvre Award 2016

Rob de Nijs is klaar voor afscheidsconcert in België

Na ruim anderhalf jaar staat Rob de Nijs zondag weer op het podium. Volgens zijn vrouw Henriëtte is de zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, helemaal klaar voor zijn afscheidsconcert in het Sportpaleis in Antwerpen. Ze vertelt aan De Telegraaf dat haar echtgenoot de afgelopen periode hard heeft gewerkt aan zijn conditie met een fysiotherapeut, stemcoach en een kno-arts.

Volgens Henriëtte is aan De Nijs niet te merken dat hij al anderhalf jaar niet heeft kunnen optreden. “Dan merk je toch dat die man al meer dan zestig jaar niet anders doet, zingen en optreden zit zo ín hem”, zegt ze. “Daar kun je alleen maar heel veel respect voor hebben.”

Omdat ook in België de coronacijfers oplopen, was het nog even spannend of het langverwachte concert van De Nijs kon doorgaan. Toen eerder deze week bekend werd dat de maatregelen concerten toelaten, was de zanger dan ook erg opgelucht. “In één klap had een streep gehaald kunnen worden door al dat werk en al die mooie plannen. En dan was de vraag geweest: wanneer dan wel en kan Rob zich tegen die tijd nog een keer zo opladen om nog één keer alles te geven? Zijn ziekte sluimert natuurlijk wel door, al moet ik zeggen: het gaat goed!”

De zanger kondigde in 2019 aan dat hij afscheid zou nemen van het podium en bracht vorig jaar zijn allerlaatste album ’t Is Mooi Geweest uit. Na het afscheidsconcert in België is De Nijs van plan om volgend jaar ook in Nederland een laatste ronde te maken. Daar zijn echter nog geen concrete plannen voor.

bron: Shownieuws / foto: Hollandse Hoogte