Rob de Nijs zou afscheidsconcert willen geven

Zanger Rob de Nijs (78) maakte afgelopen jaar bekend dat hij Parkinson heeft. Nu heeft hij in een interview met ‘De Telegraaf’ aangegeven dat hij niet meer zingend op televisie wil, omdat hem dat te veel stress oplevert. Wel zou hij heel graag een afscheidsconcert willen geven. In het gesprek met De Telegraaf laat Rob…

Zanger Rob de Nijs (78) maakte afgelopen jaar bekend dat hij Parkinson heeft. Nu heeft hij in een interview met ‘De Telegraaf’ aangegeven dat hij niet meer zingend op televisie wil, omdat hem dat te veel stress oplevert. Wel zou hij heel graag een afscheidsconcert willen geven.

In het gesprek met De Telegraaf laat Rob weten dat het niet slechter gaat met zijn gezondheid en dat dat niet de reden is dat hij niet zingend op televisie zou willen komen. “Ik heb me mijn hele carrière lang druk gemaakt over het geluid en de tekst en de wetenschap dat er miljoenen mensen keken. Dat zoek ik niet meer op, het ís mooi geweest”, aldus Rob.

Er stond een afscheidsconcert op de planning, maar vanwege corona moest dat worden verplaatst. Rob hoopt dat het concert nog wel door zal kunnen gaan. Zelf heeft hij inmiddels zijn eerste vaccinatie tegen het coronavirus gehad. “De datum voor de tweede staat ook al. Dat is wel een zorg minder, straks. We hebben natuurlijk een jonge zoon die naar school gaat en het daar gemakkelijk kan oplopen zonder het zelf te krijgen. Daar hoeven we ons dan geen zorgen meer om te maken. En hoe het verder gaat? Dat concert zou ik graag doen, maar het gaat nu niet. En dat ligt niet eens aan mij.”

Beeld: ANP