Anp 455704260

Robert ten Brink liep als kind een trauma op met kerst

De dringende behoefte van Robert ten Brink om alles rondom het maken van het populaire kerstavondprogramma ‘All you need is love’ in goede banen te leiden, komt wellicht nog uit zijn jeugd. Toen ging het namelijk een keer helemaal mis met kerst en dat was nog Roberts schuld ook! In ’&C’ klinkt het: ”Toen ik een jaar of zeven was woonden we nog in Amsterdam Slotervaart en hadden altijd de kerstboom in het zijkamertje staan. Ik weet nog dat ik mee mocht helpen om de kerstboom op te tuigen en bij de laatste bal die ik erin hing, heb ik waarschijnlijk de boom meegetrokken, die door de opening uit het zijkamertje zo de woonkamer in viel. Totaal in gruzelementen. Ik zie het nóg voor me gebeuren, dat is als kind natuurlijk behoorlijk traumatisch.”

Foto: ANP