Romy Monteiro

Romy Monteiro wil oud worden met haar Jasper…

Voor veel mensen betekent het thuiswerken of het niet kunnen uitoefenen van hun beroep door de coronamaatregelen, een ommekeer in hun leven. Zo ook voor Romy Monteiro. De sympathieke knapperd geeft in Party 44 een fraai interview, waarin ze onder andere vertelt over de nóg hechtere band met haar moeder en over de nog altijd vurig bloeiende liefde tussen haar en Jasper. Hieronder vast een voorproefje, de rest leest u in editie 44 die nog tot en met dinsdagavond in de winkels ligt!

Wat doen de coronaperiode en alle strenge voorschriften met jou?

”Ik vind het redelijk vervelend. Gelukkig heb ik gespaard en ben ik niet zo’n big spender. Ik kan deze tijd daarom wel uitzingen, maar ik mis het uitoefenen van mijn vak. En ik baal voor de horeca en de collega’s om me heen die het wel heel zwaar hebben en omvallen. Alweer zeven maanden geleden, tijdens de eerste lockdown, heb ik mezelf nuttig gemaakt door mijn moeder te helpen met haar bedrijf. Ik paste ook op mijn nichtje en ploos uit welke hobby’s bij me passen.”

Heb je tijdens het vele thuiszitten een andere kant van jezelf ontdekt?

”Voor de lockdown had ik een pauze van een halfjaar. Nu denk ik weleens: verdorie, was dat dít jaar maar geweest. Ik heb mezelf toen al redelijk ontplooid en had heel veel zin om te gaan knallen. In ben een echte artiest: ik heb publiek nodig en wil entertainen, de show stelen. Ik vind het jammer en moeilijk dat dat nu niet kan. Maar wat moet dat moet. Veiligheid gaat natuurlijk voor alles. Zoals ik al zei: ik heb me ten tijde van corona dienstbaar opgesteld. Het voelt goed dat ik mijn bekendheid achter de schermen kon inzetten op een andere manier, bijvoorbeeld voor goede doelen. Daarnaast heb ik Netflix helemaal uitgekeken, haha.”